Libidon lisääminen ja parantaminen luonnollisin keinoin miehillä ja naisilla

Vahvauros > Blogi > Erektiohäiriö > Libidon lisääminen ja parantaminen luonnollisin keinoin miehillä ja naisilla

Tuntuuko seksi pakkopullalta, jolle pääkopasta ei kerta kaikkiaan löydy tilaa? Käytätkö mieluummin aikasi sosiaalisessa mediassa, kuin vällyjen välissä?

Alhaista seksidraivia pidetään perinteisesti nimenomaan kauniimman sukupuolen ongelmana, mutta heikko libido voi vaivata myös miehiä.

Seksin ei ole tarkoitus tuntua pakonomaiselta suoritukselta, joka täytyy hoitaa pois alta. Parhaimmillaan se lähentää pariskuntaa – ja on yksinkertaisesti hauskaa ajanvietettä.

Mikä on libido? Sillä viitataan yleensä seksihaluihin

Arkikielessä libidolla tarkoitetaan sukupuoliviettiä. Se on monen tekijän summa, johon vaikuttavat psykologiset ja biologiset syyt. Psykoanalytiikan isän Sigmund Freud vastaus kysymykseen siitä, mikä libido on, poikkeaa jonkin verran siitä, millaisena me olemme tottuneet sen ymmärtämään. Hän määritteli sen nimittäin käytöstä ohjaavaksi energiaksi. Me keskitymme tässä kuitenkin käytöstä säätelevän “elämän- ja kuolemanvietin” sijaan juurikin seksuaaliseen mielihyvään.

Biologisella tasolla libidoon vaikuttavat sukupuolihormonit – naisilla estrogeeni ja miehillä testosteroni. Psykologiset tekijät, kuten stressi, väsymys ja ahdistus vaikuttavat luonnollisesti myös osaltaan haluihin. Harvalla seksi on päällimmäisenä mielessä 10 tunnin työputken jälkeen, kun tekemättömien asioiden listalle ei näy loppua ja väsymys painaa niskaan.

Matala libido ei tarkoita aina seksihalujen puuttumista kokonaan. Etenkin naiset voivat ajatella seksiä vähemmän, mutta itse asiaan päästyään he ovat täysillä mukana hekumassa.

Naisen alhainen libido juontaa juurensa eri syistä

Nykyaikana sukupuoliroolien kärjistämistä joutuu varomaan, mutta tieteellisesti todistettu fakta on, että alhainen libido vaivaa erityisesti naisia. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen tulokset osoittivat, että matalaa seksihalua ilmenee 43 %:lla naisista.

Mistä naisen alhainen libido sitten oikein johtuu? Tässä on muutamia yleisimpiä syitä haluttomuudelle:

  • Hormonimuutokset. Naisen lähestyessä vaihdevuosia kehon estrogeenitasot romahtavat alas nopeasti. Tämä voi aiheuttaa haluttomuutta ja kuivattaa limakalvoja. Myös raskaushormonit vaikuttavat seksiviettiin.
  • Kehon fyysiset ongelmat. Seksihalujen väheneminen voi johtua ongelmista alakerrassa. Esimerkiksi endometrioosia sairastavilla yhdyntä voi olla kivulias, mikä saa ymmärrettävästi karttamaan seksiä. Muita yleisiä fyysisiä syitä ovat uupumus, sairaudet ja lääkitys.
  • Parisuhteessa hommat pielessä. Miesten suhtautuminen seksiin on usein suoraviivaisempi naisiin verrattuna. Naisille tunneyhteys kumppaniin on tärkeää seksin sujumisen kannalta. Jos suhteessa on kitkaa, se heijastuu naisilla todennäköisemmin vällyjen välissä. Riitely, luottamusvaikeudet ja tunneyhteyden heikentyminen ovat esimerkkejä yleisistä libidoa heikentävistä syistä parisuhteessa.
  • Mieliala ja muut yläkerran ongelmat. Stressi, huono itsetunto, aiemmat ikävät kokemukset seksistä ja mielenterveyshäiriöt vähentävät ymmärrettävästi kiinnostusta seksiä kohtaa.

Vaihdevuosiin tultaessa myös hormonihoidoista voi olla apua alhaisen libidon kanssa. Hormonihoitoa on käytetty vaihdevuosioireiden hoidossa jo 1990-luvulta alkaen. Etenkin testosteronin ottaminen mukaan hoitoon voi parantaa naisten libidoa, jos seksuaalinen nautinto on heikentynyt menopaussin seurauksena.

Miehen libidon parantaminen simppeleillä nikseillä

Tasa-arvon nimissä on nostettava esiin, ettei halujen katoaminen ole ainoastaan naisia kiusaava vaiva. Miehen kiinnostus seksiin voi laskea samoista syistä kuin naisillakin. Lisäksi vaikeudet alakerrassa saavat osan karttamaan seksiä.

Jos puhti on poissa, kokeile näitä yksinkertaisia keinoja miehen libidon parantamiselle.

Stressi vaikuttaa todistetusti mielialaan ja sitä kautta seksihaluihin. Pysähdy miettimään, mikä painaa mieltäsi eniten. Liittyykö se työasioihin tai taloudelliseen ahdinkoon? Keskity seurauksen sijaan syyhyn ja pyri helpottamaan siihen liittyvää stressiä.

Liiku ja syö terveellisesti. Vyötärölle kertyneet ylimääräiset kilot näkyvät myös alakerrassa. Korkea kolesteroli tukkii verisuonia, jolloin veri ei pääse virtaamaan kunnolla penikseen. Ylimääräinen rasva vähentää puolestaan testosteronia, mikä madaltaa suorituskykyä.

Jos tupakoit, nyt on aika dumpata savuke. Nikotiini nimittäin supistaa verisuonia ja heikentää siittimen verenkiertoa.

Lopuksi varmista, että nukut riittävästi. Väsymys heikentää staminaa ja vaikeuttaa seisokin saamista. Hommat luistaa makuuhuoneessa paremmin, kun siellä myös nukutaan riittävästi.

Seksihalujen lisääminen lautasen kautta – Paranna libidoa luonnollisin keinoin

Terveellisestä ruokavaliosta toitotetaan jatkuvalla syötöllä joka tuutista. Se on toki avainasemassa ongelmien ehkäisyssä, mutta tiesitkö että naisen ja miehen libidon lisääminen onnistuu väsäämällä oman lemmenrohdon lähikaupasta saatavilla tarvikkeilla?

Näillä ruoilla libidon parantaminen hoituu edullisesti ja luonnollisesti.

  • Kaneli kiihdyttää aineenvaihduntaa, mikä edistää kehon lämmöntuotantoa – ja antaa näin kimmokkeen seksihalujen nostamiselle.
  • Hunaja sisältää runsaasti B-vitamiinia, mikä lisää miehen testosteronin tuotantoa. Lisäksi se helpottaa orgasmin saamista sukupuolesta riippumatta.
  • Basilika voi palauttaa himot kiihdyttämällä sykettä ja parantamalla verenkiertoa.
  • Lohi on merenelävistä ylivoimaisesti paras ruoka seksihimojen stimuloimiseksi. Proteiini parantaa staminaa ja omega-3-rasvahapot piristävät mielialaa lisäämällä serotoniinia aivoissa.
  • Valkosipuli ei ehkä ole tuoksunsa puolesta soveliain sytyke erotiikan liekille, mutta seksuaaliviettien kasvattaminen onnistuu tehokkaasti vampyyrin karkottajalla. Valkosipulin sisältämä alliini parantaa verenkiertoa, mikä lisää energiaa ja kestävyyttä sängyssä.